09 December 2013

project akhir tahun

Assalammualaikum w.b.t

hai,,lama tak jumpa..nak bebel sikit leh malam nie?leh la leyh la..pura pura manja nak tarik perhatian sikit..tak manja kan? tak pe..maksudnya i bukan penggoda lorong haji taib..ishh...lama tak ngarot..rasa kekok je...betol ke nie gurauan i?ala..angguk je eh..malas nak pikir..

aitu kan aku mengalami kejutan budaya...yolah buat fyp kau..hanya tuhan je yang tahu betapa aku inginkan poket doremon untuk menyiapkan nya..tapi aku tahu syirik je nak caya kehadiran doreamon ketika itu..tapi aku ada doreamon lain tolong aku..thanks to him..Alhamdullilah..

ada sorang adik nie tanya aku pasal fyp..so sebagai senior yang poyo bertanggungjawab terus create post kau..ahaks..nampak usaha i?rakyat di dahulukan walaupun pencapaian tak capai ke matlamat lagi..aku tak present lagi la dik..tapi sebagai akak yang penuh dengan kasih sayang nasi lemak cinta sayang seksyen 7, akak terangkan sikit kat adik naa..sila fokus dan print screen terus entry nie..



okai..akak bahagian struktur,,nampak malay sangat..major structure..munkin adik tidak mempunyai major sebab adik kurang special..haha..tak la..munkin adik lebih dipilih sebagai student yang agak gempak lalu di kira untuk mengambil semua subject civil engineering..budak pure..tapi sampai pada tahap final year project adik leh pilih nak amik project divison structure and material,water and environment,highway and geotech and management..so sebagai budak structure opkos i galakkan u amik structure bro..napa?sebab makin susah makin fun..belaja kerana Allah,bukan kerana gred..gitu..ahaks,,

akak amik material..kaji effect of fiber dalam concrete..takde la best pon..tapi puas hati sebab kita pilih supervisor sendiri dan tajuk sendiri..semua datang dari diri sendiri..kalau salah pon salah diri sendiri..first skali time part 6 kan ada subject research methodology,,bila minggu ke bape tah kena register nama supervisor guna server uitm kan..so better adik cari supervisor yang senang nak jumpa every week, available selalu dan yang penting nak tolong student..jangan cari supervisor yang terlampau busy sampai tak kisah pasal kita langsung..

based on experience kawan akak ada yang sampai tak hantar fyp sebab lecturer..alamak,,uitm jangan saman saya..tolong la ye dik..buat keputusan yang betol dan tepat,,kalau boleh supervisor yang kita kenal dia,dia kenal kita lagi bagus..yang lain serah pada Allah..law leh buat solat tahjud ke sebelum pilih..sebab nie masa depan kita..haa..pastu law macam supervisor free leh terus diskuss fyp part 7 nati nak wat pe..yelah time cuti sem leh riki riki jurnal..bukan senang nak baca jurnal tau..sampai weng weng trus..cari jurnal paling penting..sebab semua depends on jurnal tau..

pastu bila dah masuk part 7 tuh bermula la pengembaraan sebagai fyp student..adik kena buat kerja yang macam tak kan habis walaupun setiap minggu dok menghadap..kena betol2 fokus la selama 12 minggu..sebab minggu ke 12 kena hantar dan minggu 14 presentation..kena hantar report and slide presentation skali pada minggu 12..memang tersiksa kalau kerja last minute,.seyes..


part 7 tuh kita just wat proposal je tentang project kita..kalau ikot supervisor akak,law time presentation panel lulus baru start lab..lab nie leh je wat time cuti sem..tapi kena inform orang lab la nak guna equipment seme..law proposal tak terima kita kena tukar tajuk fyp part 8..camtu la..

tu je la kowt..law de lagi tak paham leh la roger roger akak ye..

Sekian,,,Wasalam..^^v





















03 October 2013

cara mencari jurnal FYP bagi student engineering

assalammualaikum..

nie kat lab environment,,tengak buat minyak pengasih..kalau menjadi change to pinkish color,,..dah menjadi test kat spectrometer..kalau madam cakap reading betol so selamat di gunakan tanpa was was..sebelum guna kentut sepuluh kali dulu..menjadi tak tanggung sendiri..
 ok,,tipah tertipu lagi..tajuk macam nak membantukan..mahap mahap..memang gini la cara hamba cari jurnal..melayari jaringan dunia jalur lebar..akhirnya,,ku create jurnal pasal diri sendiri terus..

tengok tengok...dah start dah merapu...ili...supervisor suh cari jurnal ko cari pasal..pegi type entry plak dahhh...memang ko banyak kan masa free..ko kan final year student..hak puihhh...ingat senang jadi student final year ni ha?? aku dah jadi pompuan beruang kutub..keje malas je,,jadual free gila..kenkadang aku pikir aku nie student part time ke?tido bangun lambat,,APE?? subuh? rasanya dah sebulan kowt aku subuh gajah..malu kat burung..pepagi dah cari cacing untuk anak bini..aku buat longgokan tahi mata..waste product sangat...nampak? student engineering sangat...term nak gempak.. puih!

lama sangat tak merapu kat sini..memang tak hado masa..yolah cuti sem aitu sibuk sangat jadi carrier women doo..praktikal plak..mencanak aku praktikal dengan bangla indon..aku tak mencanak sangat..depa kowt lagi mencanak tengok aku mencanak..mencanak pon tak mencanak..then ape kah mencanak?persetankan.. nanti la hade masa aku hupdate pasal praktikal ku yang ala ala makan gaji buta ek..skunk ni mata dah nak sangap je..macam da sampai masa untuk my baby busuk nyummy batal golek..

opsss..my best pwen pregnent now..pity to her dapat kawan macam aku..aku tak tau nak buat hape..dia weukk weukkk tadi..sedih sangat kat dia..sekarang dia morning sickness..tapi bukan morning je..malam malam pon dok muntah bagai..alahan terukk...plizz Allah bless she..tolong ek doa kan kawan kita..kita pon tak sanggup tengok dia sakit camtu..makan pon tak..kita ingat nak buat bubur tapi dia tak lalu nak makan nasik..dia makan meggi plak..homaigodd..tolong la kenkawan doktor ade tak??wat should i do??terkial ko jah nak cari kawan doktor..

aitu punya belagak cakap kat classmate time lab environment " elyhhh dak engineering pon leyh perh jadi doktor"..belagak dapat pakai lab coat kaler putih..puihhh doktor sangat..biology dulu pon nyawa nyawa ikan salmon masak tempoyak..ada? haha

Nite,,

Assalammualaikum




17 February 2013

Petua Make Up Kekal and Smooth

assalammualaikum..

muka suci tanpa make up,maap la,bukan natue beauty,,haha
i hari nie maleh nak panjang lebor macam gerabak ketapi,,lihat sahaja pada post i kali nie,awal awal dah letak muka toye macam baru bangun tido..tak yah buat pelik tanya kawan sebelah nape,,bukan kawan sebelah kenal i pon..teruskan je membaca dengan menghela nafas bebanyak sebab banyak lagi gambor adegan buruks i nak paparkan..jangan pengsan da..tak mo!tak mo!

so today kita nak citer pasal make up,,kejadah hape aku asit citer pasal make up aku pon donno..tapi kalau u olls jenis yang make up memang la nampak cun habeh time pas make up,tapi after 2 hour make up macam cair,luntur ke danau rindu iye dok?(speaking desa sikit)..i memang cukup tak suka tahu..mostly make up skunk macam itu ler..haish!stresss,,,,tapi harini i nak bagi petua make up tahan lama and muka korang nampak moist jep,,macam coklat moist cake..wahahah!


pelembab #2

penyegar #1

tunggak terbalik gambo,,mula pakai cuci dulu muka,,jangan bantai muka basi trus hempuk make up..tak mo! dah bersih letak la penyegar yang berfungsi menyegar dan menutup kembali pori pori muka yang dah terbukak masa di bersihkan..sangat penting ye penyegar nie.jangan malas nak pakai..

next step letak la pelembab,,berfungsi untuk melembabkan kulit muka yang terdedah dengan matahari bebagai..so bagi i penyegar and pelembab nie amat penting..tak de makna nyer korang jadi lembab lembab bodo gitu pas pakai..hoho!


then BIO OIL??!! jangan terkejut..appy la bio oil kat muka,,make up anda tahan lebih lama sambil melembabkan kulit..
then apply foundation..i pakai Gold foundation..ada emas tau muka i..

then apply la pe pe bedak pon..i pakai bedak compact miyami..ala ala jepon gitu..haha

itu la dia..memang skunk law i make up,i guna bio oil,,,make up nampak smooth and tahan lama..muka nak cakap minyak tak pon...nampak lembab je..suka la dengan bio oil nie..lagi pulak leh la kaburkan bekas jerawat i..hoh!sangat berguna kan...

okie,,i am ready! 


Selamat mencuba!maap la i memang tak cantik sangat..tapi i sajer nak share..jangan meluat ye..=)

Wsalam..




15 February 2013

Result dah kuor woiii,,bapak la!

assalammualaikum..

cuak,gelisah,gurindam,NUMERICAL?!!homaigod homaigod..memang nebes giler...tidor tak basah,mandi tak lena..,,macam nak lupakan je result kuor hari nie..malas nak tengok sebab tahu akan kecewa,,final memang menyedihkan..paper semua susah! seyes!baru rasa engineering subject yang tak leh masuk akal..sebab sem lepas la..tahukan result aku camne? repeat paper bagai!hoh! memang meresahkan.. buat pura pura tenang,,leh pulak gelak terbahak ngan adik and mak sebelum tido..macam tak de pe pe..tapi dalam hati tuhan je tahu..T_T

tapi aku belajo untuk tawakal,belajo untuk redha,,Allah tahu yang terbaik untuk kita..

pastu saja ler konon tak nak tengok result, konon konon nak tengok email dari one of the client(sejak petua tahi lalat,aku da ada client),konon konon ternampak email uitm,konon konon nak pejam mata lagi,tangan dah terketar ketar,kalah nak presentation english,,hoh!seyes takot..konon konon terbukak pulak,lalu terlihat, seperti bese tak tengok pointer,

tgk LU LU LU LU LU LU LU LU LU LU!!!!

yes! Alhamdullilah ya rabbi! ya rabbi,aku bersyukur sangat! ketar tak hilang,terus nangis..pompuan!

terus tak tahu nak terima kasih kat Allah macam mana,aku amik wudhu pastu nak solat ape ek?

aku solat HAJAT,,haha..lantak ko la ili..

aku still tak percaya..Allah dengar doa aku...yang aku tak caya aku lulus NUMERICAL,pointer pon Alhamdullilah!!!

perghh,,NUMERICAL!!subject belajo senang,exam macam suh ko kira bape batang besi yang ada dalam tanah kat menara KLCC..susah baiiii...aku siap menangis time jawab.,tak penah okie aku menangis time jawab exam,,spm pon aku rilex je..

aku tahu member aku lagi bravo result,,,acecece,,dorang lagi pandai dari aku,study siang malam kat fakulti,, jawab numerical tak nangis pon,,kan?kan?konpem A ni numerical..haha,,aku rasa ada kowt dak kelas aku yang dekan..tak sabar nak dengar keDEKANnan mereka..

pe pe pon congratzz la..btw aku amik 9 subject,4 subject dapat A yang berbilang bangsa,ada a and a-, others b yang berbilang bangsa kecuali nume c+..haha!wateva!pointer?

sila teka,betul aku belanja float A&W!

Wasalam..






















14 February 2013

Foundation Dragon Balls Dnavechee

assalammualaikum

hai u olss,cuti sem pura pura la rajin hupdate blog..plizz jangan menyampah,i tak gheti buat pe dah kat umah nie..seyes! nak suh i menari?da puas i menari tegedik gedik ikot astro ceria program budak kecik tuh..i rasa kalau ayam tengok i pon dia berak kapur kasut sekolah..ada pulak kucing jantan terus mengencing depan i..tikus pulak menari tango sambil makan keju chessdale..wateva! so nak taknak lastly end up dengan create entry..ekceli i nak citer pasal cara nak makeup kekal kat u olss yang suka make up..tapi i rasa macam nati la esok ke i citer pasal tuh..today, i nak citer pasal dragon balls..

ayat paling keji i meluat nak dengar ''dragon balls ada tujuh bijik semuanya" hey!plizz la..tak lawak,,but annoying gilerrr(terjuih bibir)..i tak paham why uhh orang suka sangat guna ayat camtuh?hello! i buat situasi la ek..

mamat: weyh,ili,ili,aku de benda nak gtaw ni haa,,(muka cam mintak penampo)

I: pedio pedio??(muka macam mintak kena tipu)

mamat:sebenanya,,,,,,dragon balls ada tujuh bijik semuanya..kahhhkahkahhh(muka macam baru dapat anugerah dekan)

usually, i akan senyum sinis then blah..#mohon terasa

why i letak mamat? sebab i tahu gadis tak suka lawak bodo camtuh..gadis kan..cool!bese lerr..i tak tahu la kan orang lain rasa suka ke tak dengan gurauan manja tuh..i rasa kalau i umor 7 tahun i mungkin akan gelak guling guling kat taman macam citer hindustan tuh..but,i am 23 years old guys..plizz la..kalau laki hensem pon buat macam tuh i rasa dia tak hensem lagi tapi henMASAM..

tapi,it is just my opinion..depends la,,law rasa i tak sporting sebab tak layan otak tertanggal screw, u olls leh menggunakan nyer setiap masa u olss suka,,tiem bangun tido,berak,makan,study,and interbiu..masing masing ada mulut..cakap je ler susuka hatimu,,

tapi,buat pe kita nak gado pasal kata kata gitu eye dok?

bek kita melangkah dengan penuh yakin,,tujuan sebenornyer nak citer kat hangpa semua pasal foundation..upsss..boys,,sori,u ollss leh pangkah untuk keluar..nie citer gadis gadis jep..tapi law rasa gadis pon leh teruskan membaca,,citer pon macam citer dragon balls gak..

rupa macam dragon balls, hasil nyer terbaik dari ladang


mak melah,kak jah,cik mon,dik noon,meh meh dekat,rapat rapat,bukan nak bohong bukan nak menipu, produk baik kita kongsi supaya suami rasa serasi...kelas kau jahh,,promote bagai,,mak i dealer u ollss..haha..

i da guna around 5 month da..ermmm,,i tak gheti nak komen macam mana,,at first i pakai rasa macam bese je..tak cantik macam juliana evans pon..macam betapuk pon hade,,tapi i trus je pakai..dah beli..tak baik membazir tahu..setan bertepuk tampar dengan member dia tengok u olls membazir..so bila lama lama pakai nampak make up macam smooth..nak cakap i macam juliana evans tak la,tapi gaya macam ning baizura dah ada da sikit,,haha..

yezzzaaa..i tahu dragon balls ada tujuh bijik..#bosan
citer faberet time bebudak,bapak aku pon layan,,tapi aku layan sampai dia jadi goku jep,,yang rambut mengerbang wane kunin macam singa ni aku tak layan dah,,#pura pura matang

memula mak i punya la promote kat i suh pakai foundation dnavechee yang lagi satu,murah punya,,yang macam dragon balls ni mahai tahu..yang mak i promote sama macam ni gak but dia macam botol tinggi gitu.. harga around rm20++ rasanyer,,tapi i takut sebab dulu kan i hade masalah kulit muka sensitif,so i takut nak sembarang cuba jer,,so i tak cuba pon..mak i pakai make up nampak smooth la,,macam el fira loy,,dan dan mak haku lagi muda dari aku time tuh..haha

pastu ada satu member i,cousin roomate, datang mengginap kat umah i kat shah alam,then dia citer foundation  dnavechee ni bagus la..dia paling suka la..i terus terpikat dengan citer dia..balik je umah i terus mintak ngan mak i nak cuba foundation dnavechee...i mintak yang mahal terus u ollss..harga dia rm100++ kowt tak silap i..haha...punya excited nak pakai..i bawak shah alam member i cakap ko bawak dragon balls ke ili? tekincit i gelak!haha

reason lain i pakai sebab foundation ni cakap leh pudarkan parut jerawat,tutup pori pori,dan bagai bagai lagi lah..malas aku nak type..baca sini jep

i sekarang exited giler dengan benda yang ada vitamin e u ollss..yummy~~
ko tahu,vitamin e bagusss seyhhh...seyes la aku cakap..kalau aku tahu vitamin e bagus dah lama aku telan sejak sekolah dulu lagi..nati la ada masa aku cite pasal vitamin e plak..pasal foundation ni,aku rasa dah semakin sesuai dengan muka aku..tak payah nak macam korea sangat pakai BB cream bagai..kita malaysian okie,plizz la pakai produk keluaran malaysia..di uji di malaysia,,,aku dengar member aku citer dulu dia pakai BB cream punya jerawat naik teruk giler macam cendawan tumbuh lepas hujan..hah! tak caya?suke hatimu la..

ni yang dalam botol tinggi aku cakap tuh,,senang nak travel la kowt..price  around rm20++ maybe..



banyak lagi produk dnavechee yang aku guna,,overall aku bagi 7/10 la..sebab aku jenis pemalas,,makan jenjarang..tapi produk dia memang terbaek kowt..cuma sedikit mahal..hoho..pe pe pun sila la cuba..tak cuba tak tahu kan..

Wasalam..







12 February 2013

Vaseline bravo!

assalammualaikum

excited ko jah,tengok rupe blog i,baru tuko wajah,,azam baru katanya,tah bulan bape baru nak buat azam baru,,punya la gembira ria hidup kat umah,keje melantak pastu tido,,mak aku punya jeles ngan aku siap suh aku study time cuti sem ni...CUTI SEM?study?haha,,lawak mak aku,.time bukan cuti sem pon aku maleh study,,ini pulak time cuti..okeyyyy,,sebab sayang mak aku try la study..tak janji,,try je la..

ni haa,,bukan nak create citer mahupun mempromoterkan produk jualan langsung,tapi i nak gitaw satu resepi kat u ollss yang nak kulit kurang parut parut kotoran handalan..punya la nak kata hebat idok lerr tapi sejak dah nak hampir setahun i guna,macam princess je kulit(bohong)haha..seyes ia berkesan!


memperkenalkan VASELINE PERFECT 10

mahukan tidak,rakyat jelata sudah suka,maka terima sahaja pinangan ku ini(gila kejap)

macam macam saiz hade,aku cuma ada size paling besar dengan travel size(tidak terdapat dalam gambar),,memang leh menari kuda kepang pakai ini produk,,bau da la wongi..seyes den memang gomar benau dengan produk vaseline ni ha..losyen memang i tak pki len lagi da u olss,i pakai vaseline jep..sungguh marbelous!!

tak cuba tak tahu,,so rajin rajin la beli dan cuba,,pakai dalam 1 month pon dah nampak hasil.. pe benda losyen ni buat?


  1. visible skin lightening
  2. even tone restoration
  3. uva & uvb protection
  4. dark mark reduction
  5. radiance boost
  6. skin feel firm and tight
  7. reduce fine lines
  8. skin renewal
  9. moisture
  10. nourishment

bravo..tahniah buat vaseline..memang tak de la leh nak lawan law da seme benda di senaraikan..aku tak kisah sangat pon pe benda dia merepek kat belakang botol losyen tuh..tapi pe yang buat aku nak kisah sebab aku rasa perubahan..yang penting tak melekit macam losyen yang lain..

yang ijo tuh aloe vera, yang coco tuh coco butter..yang kuning aku  tak pakai..
bukan aku nak gebang aku pakai seme..tapi memang aku suka,,so aku memang beli menda yang aku suka..sebab mungkin bau..tapi aku paling tertarik dengan perfect 10 la..best dari yang len..

kenapa pompuan kena pakai losyen?sebab losyen leh bagi kelembapan yang bukan lembab bodo tuh tapi lembab kulit so that suami suka semakin hari semakin sayang..tak salah nak belanja duit ckit beli untuk cantikan diri gak..yang botol paling besar aku beli rm20 selalunya..depends law ada sale! kenapa mahal? sebab petroleum kowt..haha..hari hari aku sapu petrol kat badan nyah,lama lama leh guna aku sebagai bahan bakar!

so,selamat mencuba!


28 January 2013

tekak berbulu,mahu ku korek guna penyapu

assalammualaikum..=)

aku serius demam tahap donkey skunk..kalau donkey tahu tahap serius pun dia tak sanggup di panggil donkey lagi..modus operandi aku dapat demam kali nie sebab terlampau rajin,,kau tahu terlampau rajin pun sendiri susah..so sebab tuh mak sila jangan bising saya jadi pemalas,,kalau mak sanggup tengok saya sakit sila suruh saya rajin..ahh!persetan sahaja bebelan ini..semua tak de matahari..sila tolong bagi nasihat yang lebih cerah masa depan!sebenarnya sikap malas membuatkan sendiri susah,,okie,first kita letak kesalahan kepada kerajinan..

sungguh eiuu yuckk ini kan?

kondo tercinta

KERA jinan:

aku yang malas telah menjadi rajin sebelum pulang ke rumah pahangku dengan mengemas rumah kondoku di shah alam yang macam umah pembiakan lipas??why lipas?omgggg,,,how i want to describe babe! really sarang lipas rumah itu..adakah kami malas,actually plizz okie,,bukan malas, sedikit tidak ada masa and kurang kerajianan..so kerajinan jugak yang harus dihukum..lumrah alam..yang baik pasti dikejii..wahaha...actually kami takde masa la..malas 2nd problem babe..ko tau,lipas binatang paling comel penah aku jumpa aku rasa..

kenapa lipas comel?

#plizz ili, kami merayu tolong beri penjelasan matahari,,

okie bagi aku lipas comel sebab bila aku nak selamatkan diri,dia pun nak selamatkan diri,then crush..accident and jiran kami memekak  WOI! BISING LA!TAK PAHAM KE ORANG ADA ANAK KECIK? !!! pada pukul 12 malam dengan nada yang sangat membunuh..ko tahu apa aku nak balas? sape suh duduk dengan budak uni!shit! but,,but but,,i malas nak cari gado.,,i tau kang depa strok tengok i bertukar jadi sailormoon..trus i goda laki dia..pastu kan i kena HIV!padan muka! actually laki dia pelacur ke?kenapa i nak dapat HIV tah?

okie,kembali pada topik,,

KEMAs lasan:

okie,now,bola bertukar kaki kepada kemalasan..kita salahkan kemalasan,,kemalasan terjadi atas desakan banyak sangat benda nak buat,kami letih,kami tak kemas,lipas bersarang..sapa suh malas? banyak sangat benda nak buat,,so salah sebab banyak sangat benda nak buat,,means busy..okie,,,busy yang salah...tengok?ada salah aku?ada?so jangan salahkan aku lipas bersarang..so salahkan lipas sebab gatal sangat nak berlaki pas tuh beranak banyak banyak...argghhhh...saling menunding jari..bila nak maju?bila malaysia nak kurang rasuah?bila nak pandai?bila nak pilihan raya?rakyat dah mula sanggap nak pilih memilih..okie,undi adalah rasia!!

cuba perhatikan word KERAjinan and KEMAslasan??so sape nak jadi kera sila jadi rajin..sapa nak jadi seorang yang pengemas sila malas...mau meraung mak di dapur melahirkan anak seperti aku tahu..okie,,aku nak try jadi rajin..baiklah..kita mula dengan rajin menjaga kesihatan agar kekal berseri untuk suami..hakhakhak..

baru mukadimah itu.


sebenarnay aku dapat demam tahap mahakarya cinta ini bukan sebab di landa cinta,tapi sebab aku dok spray lipas punya spray terlampau banyak,,so ia menusuk ke dalam hidung sampai aku rasa aku nak letak hidung kat dalam almari jap,,kasi rest..kondo punya pasal,,nak bersih..tak hade la naik sem depan macam saranghae umah itu..then balik umah kemas umah lak..mak abah both keja..so tak nyer hade masa nak kemas umah..so aku kemas punya kemas dari flu sampai batuk sampai kahak kasar,,memang main kasar gila badan aku skunk..aku jarang demam kecuali habuk dan kengkawan nya..serius sakit..makan pon tak macam indah sangat..tapi kenduri penuh gak sepinggan nasi..mak aku macam tacink aku tak makan dia cakap esok tak nak masak..okie,esok aku melantak!

aku rasa aku teruk macam tak stabil kerenahnya sebab bila aku nak amik sudu nak makan ubat batuk,aku amik senduk tahu? memang bagus otak aku respond..nak aku cepat baik ke nak aku mampus telan ubat batuk sesenduk..ingat gulai masak lomak siput sedut walah walah yang sedang ku lantakkan? otak otak,,behave plizz..

bila aku rasa aku manusia paling selekeh sebab aku hanya mandi sekali sehari,,dengan hingus dan kahak bermain riang di tekak,kenkadang terleleh leleh sambil say hai pada aku di waktu subuh yang hening..aku sangat benci selsema,,,panadol soluble,paracetamol,para para sakura,mahupun pari masak asam pedas tidak mampu menyelamatkan aku..hingus dan kahak tetap clubbing riang di tekak..

sejuk di luar panas didalam,bukan aiskrim goreng tapi inilah demam tahap donkey..

ili,farhana,farah,kakak,bubblies sila cepat sembuh,,tolong la telan sahaja apa apa penawar mahupun penawar itu adalah petai sebesen..hamek kau..haha..busuk setaman..

wasalam..

















21 January 2013

perempuan berbulu halus di atas bibir

assalammualaikum...=)

sedeyh sangat,baru ingat tahun lepas nak pecah rekod tahun lepas punya hupdate post,,tapi tahun lepas punya post lepas parat hidung je,,tak lepas lepas la,lepas tak lepas,aku rasa macam lepas ni nak jerit,lepas dapat lepaskan perasaan yang tak melepas aku melepas kat jamban,dan mesti menyampah bape banyak lepas da...ini seme poyooo!ahaks...

final exam baru je malabuhkan tirai kemenangan,aku rasa macam aku tak bape nak menang je sem ni,,tapi tawakal,dan berusaha berdoa,,degree something yang sangat berbeza dengan diploma.,pembelajaran,cara adapt dengan kehidupan kat shah alam sangat berbeza..u know what,kawan aku seme da ada pasangan,,shah alam kan..haha! jeles? opkos la,,tapi its okie,,aku pegang pada janji diri aku no boypreng sampai abes study,and yang penting aku selalu percaya benda yang baik pasti datang lambat..Allah tahu aku belum bersedia..

tapi,dulu aku rasa gembira ria,,even aku tak de teman kasih berkasih but i still have kawan yang happening,,tapi rasanya sekarang macam kawan dah pergi mencari bahagia..bukan nak cakap aku lonely,tapi aku sedih kenapa orang sanggup tinggalkan sahabat demi cinta!!arghhhhhhh!!its okie,,aku ada Dia,,Dia sayang aku,Dia sentiasa dalam hati aku,Dia mungkin sedang menguji aku..Alhamdullilah..

stop feeling feeling bagai,,okie thanks pada new follower,,rasa sedih sebab da lama tak spend time kat blog nieh..tak hade masa,,tapi,,aku ada citer baik punya nak habaq mai...

penah dengar pompuan bermisai tak?

tuh dia,,,nak habaq mai,,aku rasa sangat exited pasal ini topic..sebab ia sangat dekat padaku,,arah ingin ku tuju,walaupun jauh,akan ku tempuh,,maap pada yang terasa,tapi ku menulis bukan kerana nama..aku sajeer nak sharing is caring,caring is loving,..misai?bukan benda yang sangat pelik pada lelaki,tapi bila ada pada perempuan mesti la rasa malu menebal,,,segala konpiden level merundum bagai air di cincang takkan putus,, lagi lagi bila bersama dengan sang jejaka yang hensem,dia pulak dok tenung kita...arghhhh,,,shit!malu nya,,


kelassss kau jahhhh!!

jangan sesekali mempersoalkan ciptaan tuhan,,ia ada kerana ada hikmahnya,,perempuan bermisai di sebabkan hormon lelaki terlebih dalam badan mereka..tapi sesetengah fakta mengatakan sebab mak time ngandung dok pikir sangat nak anak lelaki tup tup kuar anak pompuan dah ada misai..jangan salahkan ibu mengandung..salahkan anak di kendong berciciran..haha..

hukum buang misai?

hukum mencabut bulu di muka perempuan iaitu di pipi dan di atas bibr adalah dibolehkan untuk mengembalikan keaslian wajah wanita yang memang tiada bulu di mukanya,,janji niat kita buat tuh memang kerana Allah..sebab kita betul betul malu sehingga hilang konpiden diri akhirnya menjejaskan segala pekerjaan kita..,,hukum ni aku search internet..apa yang kita buat semua berlandaskan niat..Allahuallam..

nyummy!

tapi pompuan bermisai jangan memandai pegi cukur macam jantan lak..nak mampus..jap agi esok terus keluar misai kerinting maggi,sapa mau jawab?haha..nak serahkan tanggungjawab kepada suami,suami punya misai sapa mau jaga?mesti konpius nak jaga misai suami lagi,misai sendirik lagi..ada la beberapa cara yang macam good good..yang paling murah dan leh la bertahan gak pegi kedai,dorang akan cabut guna benang...agak sakit la..kata beberapa member aku yang memang macam melanggan program basmi misai,,,

kalau kaya leh buat waxing bagai,or pakai elektrik remove,but kalau kayap macam mana?takkan nak meraung raung macam orang gila?aku ada goggle satu cara,,,amik sebijik limau nipis + setengah sudu gula pasir,habeh tuh biar sejam,pastu gosok slow,nati in sya Allah misai gugur...tapi nie petua je,,leh try,,mungkin perlukan banyak kali coba..member aku cuba tak menjadi sangat la..hampa je lebih..hoho...baik amik limau buat jus..sedap tak terkata sehingga menjilat misai..

maap bagi rakan rakan yang terasa..tak hade niat..btw,selamat bercuti,,harap cuti kita diberkati..

wasalam..











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...